۲۶ خرداد ۱۴۰۳، ۱۷:۰۷

جباری خبر داد:

تدوین بسته خدمات سلامت مردان ایرانی

تدوین بسته خدمات سلامت مردان ایرانی

رئیس مرکز جوانی جمعیت سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت از تدوین بسته خدمات مردان ایرانی خبر داد و گفت: فعلا پیش نویس اولیه این بسته تدوین شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، صابر جباری، با اشاره به هفته ملی سلامت مردان، اظهار داشت: با توجه به کسب نظرات دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور به عنوان مجری اصلی برنامه، تاریخ هفته سلامت مردان تغییر و از سال ۱۴۰۳ به جای هفته اول اسفند در هفته آخر خرداد (۲۴ الی ۳۰ خرداد) برگزار می‌شود که شعار امسال «مردان سالم، ایران قدرتمند و جوان» است.

وی همچنین به تشریح روز شمار هفته جهانی سلامت مردان از ۲۴ تا ۳۰ خرداد پرداخت و گفت: روز اول این هفته پنج شنبه ۲۴ خردادماه با عنوان پیشگیری و تشخیص بهنگام ناباروری در مردان، روز جمعه ۲۶ خردادماه با عنوان سواد سلامت، فرزندآوری و سلامت مردان، شنبه ۲۶ خردادماه به عنوان طب ایرانی و سلامت مردان، یکشنبه ۲۷ خردادماه با عنوان مواجهات شغلی و سلامت باروری در مردان، دوشنبه ۲۸ خردادماه با عنوان سرطان‌های شایع مردان، معده، پروستات و مثانه، سه شنبه ۲۹ خردادماه به عنوان کمردرد و بیماری‌های شغلی در مردان و چهارشنبه ۳۰ خردادماه به عنوان حوادث جاده‌ای، از کار افتادگی و مرگ و میر در مردان نامگذاری شده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه با ابراز تأسف از اینکه مردها کمتر به سلامت خود اهمیت می‌دهند، گفت: این موضوع فقط مربوط به کشور ما نیست بلکه رفتار سلامتی مردان در کل جهان اینگونه است.

وی، کم اهمیتی مردان نسبت به سلامت خود را ریشه در باورهای فرهنگی عوامل اجتماعی، محیطی و رفتاری دانست و گفت: مردان نسبت به زنان از سلامت کمتری برخوردار بوده و میزان مرگ و میر آنان در مقایسه با زنان به مراتب بالاتر باشد. عوامل متعددی وجود دارد که اولویت ذهنی مردان ایرانی محسوب شده و توجه و پرداختن به سلامتی را تحت الشعاع خود قرار می‌دهند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت تصریح کرد: یافته‌ها نشان داده است که سواد سلامت ناکافی، دغدغه‌های اقتصادی، مسائل و مشکلات خانوادگی، فقدان تأمین اجتماعی مؤثر، ترس از مراجعه به پزشک و اعتقاد به قدرت مردانگی از مهمترین عوامل بی توجهی مردان به سلامت شأن و تأثیرگذار بر سبک زندگی آنها است.

وی افزود: سواد سلامت به دلایل تأثیر بر نحوه تصمیم گیری اشخاص در مورد سلامت به عنوان یکی از موضوعات مهم برای ارتقای سطح سلامت محسوب می‌شود؛ در حال حاضر با توجه به اینکه ایران عزیز ما در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد پیشگیری و تشخیص به هنگام درمان ناباروری در مردان جزو اولویت‌های برنامه‌های ما قرار دارد. حدود ۴۴ درصد از جمعیت بالغ ایرانی (۶۵- ۱۸) سال از سواد سلامت محدود برخوردارند. میزان تحصیلات و سن، بیشترین تأثیر را بر سواد سلامت افراد دارند.

جباری با تاکید بر اینکه امروز سلامت مردان به یک بحران خاموش تبدیل شده است، گفت: متأسفانه مردان درست زمانی متوجه بیماری می‌شوند که دیگر قابل پیشگیری نیست بنابراین وظیفه ما در معاونت بهداشت وزارت بهداشت ارائه مراقبت‌های بهداشتی پایه و آموزش و غربالگری بیماری‌ها برای پیشگیری از بیمار شدن است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت ادامه داد: طی تحقیقاتی که در حوزه سلامت مردان صورت گرفته است، متأسفانه میزان مراجعه مردان به تمامی مراجع ارائه دهنده خدمات سلامت شامل پزشک، درمانگاه، داروخانه و آزمایشگاه یک دوم خانم‌ها است بنابراین باید در این زمینه فرهنگ سازی صورت گیرد و بدیهی است به همان نسبت که بیماری زودتر تشخیص داده شود بار مالی بر اقتصاد سلامت کاهش پیدا خواهد کرد.

وی از تدوین بسته خدمات سلامت مردان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: پیش نویس اولیه این بسته تهیه شده است. اما هنوز مراحل کارشناسی و موضوع ادغام آن در نظام شبکه در دست بررسی است. از جمله موارد بسیار مهم و تأثیرگذار در سواد سلامت و سبک زندگی استفاده از ظرفیت تدابیر طب ایرانی در سلامت مردان است.

جباری همچنین به سرطان شایع در مردان یعنی سرطان پروستات اشاره و تصریح کرد: میزان بروز (موارد جدید) سرطان پروستات در جهان ۱۴،۲ درصد است و ۷،۳ درصد از آمار مرگ و میر مردان بر اثر سرطان را تشکیل می‌دهد.

کد خبر 6137321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha